torsdag 13 november 2008

Hyposensibilisering

Idag har vi fått besked från allergispecialisten på barnkliniken i Nyköping att Tobias fyller kriterierna för att få denna behandling som kallas hyposensibilisering. Hyposensibilisering är en metod för att bota eller lindra allergier genom att patienten utsätts för ökande doser av det allergiframkallande ämnet via injektioner av allergenet. Besvär försvinner eller minskar. Medicinering kan minskas eller avslutas. Vid astma förbättras lungfunktionen. Förhindrar att allergin övergår i någonting allvarligare, t.ex. att en hösnuva utvecklas till astma. Förhindrar att allergi-spektrum utvidgas. Han kommer att få behandling för björk, timotej, gråbo och katt. Hund hade han så litet på att det var inget att bry sig om sa läkaren och möglet har dom ingen bra behandling för än så länge.
Visst finns det biverkningar, vissa mindre och vissa värre. Men man är tvungen att vara kvar 20-30 min efter varje injektion för observation. Andra biverkningar är trötthet på behandlingsdagen och man blir mer mottaglig för infektioner eftersom immunförsvaret har fullt upp med allergin.
Tobias själv tar allt med ro, han säger att är det bara sprutor så är det bra, men blodprov i fingret hatar han. Och så har det faktiskt varit, men vi få se om det blir ändring på det nu med tanke på mängden sprutor han ska få.

Nu till annat, efter jobbet var jag tvungen att köra Emma till Nyköping för att köpa en piercingstav. Vad har tokungen gjort, jo igår kväll kom hon hem från en kompis och hade piercat sig i läppen. Pärlan eller vad det nu heter gick sönder och då var det ju bråttom att få dit en ny. Tänk vad tiderna ändras och vad gammal jag måste vara, på min tid blev min mamma galen om jag tog fler hål i öronen själv. För ett år sedan gjorde hon likadant i ögonbrynet, men det har hon tagit bort. Det tyckte jag iof var snyggt.

Sen har jag varit och tränat idag. Gräsmattan var genomsur men det regnade inget. Körde igenom alla moment, men vi la ner mest krut på läggande, ställande och apportering idag. Precis vad jag behöver träna på. Det verkar som poletten äntligen har trillat ner när det gäller apporten, så j-a skönt. När vi kom hem så var det duschen som gällde för oss båda :-)

Tjingeling

Inga kommentarer: