onsdag 12 november 2008

Allergi testet är gjort

Här är då resultatet från dagen allergi test. 1:an och 2:an är kontroller.
0 = ingen allergi. 1+ är lite, 2+ mera känslig och 3+ är väldigt känslig. Det Tobias visar mest allergi för är 2 olika mögelsorter. Om dessa finns att läsa på nätet.
citat: Cladosporium och Alternaria är de vanligast mögelarterna utomhus och sporhalterna är högst nu under sensommaren och hösten. När sedan kylan kommer sjunker halterna. slut citat.
Men vi har beställt tid med anitcimex för att dom även ska kolla ev. mögel hemma. Har även kollat med mögel hund, det kostar ca: 6000 att ta hem en och dom tyckte vi skulle börja med anticimex och utifrån det avgöra hur vi går vidare.
Pollen gissade jag innan, Tobias har exakt samma som jag, hela säsongen från vår till sensommar. Jobbigt men man överlever. Tröttheten är nog ändå värst. Sen så hade han mycket på katt och en plutte liten reaktion på hund, det gick knappt att se, men hon markerade ändå.
Så kommer vi till det här med hund då....Ja när det gäller Bernhard är det inget att diskutera. Han blir kvar. Men vi vill ju ha en till, undrar om 1 eller 2 har någon roll? Emma ska ju dessutom söka till hundgymnasiumet i Norrköping, där har man med fördel med sig egen hund. Och hon vill ju inget annat än att ha en egen hund.


1:an kontroll. 2:an histamin kontroll. 3:an alteraria(mögel). 4:an claudosporium (mögel). 5:an gråbo (trädpollen). 6:an timotej (gräspollen). 7:an björk (trädpollen). 8:an katt. 9:an hund. 10:an häst. 11:an kvalster.Emma och Emmelie tränar agillity på våran baksida. Dom här 2 tjejerna har verkligen kul med hundarna. Dom brukar träna både agillity och lydnad. Dom brukar också ha med sig hundarna i skogen och turas om att gömma sig så dom får leta. Dom har med sig hundarna lite var stans. Några turer med buss till Nyköping har det också blivit.
Här är Emmelie och Vivera i full fart att köra hela banan som dom byggt upp. 2 olika hinder, slalom och tunnel.

Vivera

Bernhard i slalombanan.

Och sen kom hoppet.

Vivera och BernhardInga kommentarer: