söndag 7 mars 2010

Längtar ut i solen

Att det ska krävas lite sjukdom eller ledighet för att man ska uppdatera hemmisen, tja tydligen.
Gick hem från jobbet i Onsdags och käkar nu pencillin, börjar bli bättre men är inte helt kry ännu :-( jag längtar så ut i solen.

I Februari var vi och röntgade Miltons höfter, han fick resultatet HD grad A :-) känns så bra. Vi har även fått upp honom i vikt och idag väger han 12.6kg. Han äter riktigt bra nu. Tror att Migo hjälpte till lite där, lite mer konkurrens. Bernhard är ju så gammal och förnuftig så även om han skulle vilja ha mera mat så skulle han aldrig tigga av Milton, vilket lilla valpisen Migo inte tog någon hänsyn till utan satte sig framför Milton och försökte även stjäla mat från honom när han var klar med sitt egna. Detta satte nog lite fart på Milton.
Fortfarande idag så sätter sig Migo framför när han ätit upp sitt, men han stjäl inget.

Bernhard har vi lyckats få ner i vikt och han väger idag 14.1kg och ser riktigt bra ut :-)
Vi har varit riktigt lata (menar JAG) med lydnaden hela hösten/vintern. Har inte varit motiverad att träna. Skit träligt och jobbigt/stressigt på jobbet och all värk i kroppen är nog den största orsaken.
På årsmötet fick vi dock priset som bästa lydanshund på klubben för år 2009 :-)
Idag så hjälper jag till som assistent på Allmänlydnad Grund, hoppas få tillbaka min egen motivation till att träna. Gruppen är superhärlig, ovanligt många små hundar men fantastiskt duktiga allihopa.

Migo Migo, jag vad säger man om honom då? Stackarn är ju född på helt fel tid.....
Så här kall och lång vinter har vi ju inte haft på år och dar. Inte lätt att få honom rumsren och social. Kan ju inte tvinga ut stackarn att göra sitt i -17 grader.
Men är temperaturen -5 eller varmare så är det inga problem, då följer han gärna med.
Emma har fått i uppdrag att ta med sig honom till kompisar för att socialisera honom. Detta pga att han kom in i en spökperiod då allt var skitläskigt, men det har gått riktigt bra nu så det är bara att jobba vidare på samma linje.
Han tappar tänder på löpande band och det kliar vansinnigt i hans mun, så tuggisar är det som gäller. Han gillar annars att bita i händerna vilket vi försöker få stopp på.
Migo är väldigt lyhörd och gillar att "träna" en mysig liten krabat är vad han är och han fungerar bra i familjen med hundar och allt.
Han tycker det är för kallt att ligga på golvet så antingen är det hans bädd som gäller eller så har han klättrat upp på Milton och lagt sig på eller tätt bredvid honom.
Men nu så har han lärt sig att hoppa upp i soffan själv och där gillar han att ligga på en kudde på dagarna.
Migo väger idag 2,4kg.

Tjingeling

Inga kommentarer: